A családi értékek jelentősége

A családi értékek általában nem olyan dolgok, amelyekre a legtöbb ember gondol, amíg nem kell leckét adnia gyermekeinek egy nem kívánt viselkedésre válaszul. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni a családi értékek fontosságát.

Ha átgondolja, mik a családi értékei, és ezeket korán bevezeti gyermekeinél, megtaníthatja gyermekeinek, hogyan kell viselkedniük, amikor Ön nincs a közelben. A gyerekek abból tanulnak, amit tesz és mond. Élje úgy a családi életet, hogy büszkévé váljon, és pozitív családi döntésekre és viselkedésre ösztönözzön. A fontos családi értékek és etikai elvek hasznos útmutatók lesznek az egész életen át.

A családi értékek az egyes családtagokra, az egész családra, mint egységre és a társadalomra vonatkoznak, amelyben élünk. Az Egyesült Államok állampolgáraiként a legtöbb amerikai családnak olyan közös értékrendje lesz, mint a szabadság szeretete és a demokráciába vetett hit. A családi értékek segítenek meghatározni, mi a helyes és mi a helytelen. Az értékeknek nemcsak erkölcsünkhöz van köze, hanem szerepeinkhez, meggyőződésünkhöz és attitűdjeinkhez is. A családi értékek segítenek meghatározni a családi kapcsolatokat, valamint a férfi és női szerepeket.

A családi értékek sok különböző szinten fontosak. Alapot teremtenek a család számára, és struktúrát teremtenek. Erős alapokkal a családja erősen fel tud állni az ellentétes hiedelmekkel szemben. Mindenekelőtt gyermekei tudni fogják, hogy mindig van egy biztonságos hely, ahol kifejezhetik magukat.

Az erős családi értékek a döntések meghozatalában, a gyermek nevelésében és annak ismeretében is vezérelnek, hogyan védheti meg családját a veszélyes külső hatásoktól.

A családi értékek fontossága nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy gyermekei megértsék, mi a helyes és mi a helytelen. Más szóval, ha erős értékek vannak a családban, az segíthet gyermekeinek, hogy megfeleljenek eszményeiknek. A felnőtt gyerekek természetesebben hoznak olyan döntéseket, amelyekről tudják, hogy büszke lesz rájuk. A fiatalabb családtagok jobban képesek ellenállni a társak nyomásának, és jó döntéseket hozni. A legrégebbi értékek közé tartoznak a hagyományos családszerkezet, a nemi szerepek és a gyermekgondozás körüli értékek.