Bérelj szervert a profizmus érdekében!

Mi is az a szerver, és miért éri meg a szerver bérlés? A szerver egy számítógép, egy fizikai gép, melynek nagy tárhellyel kell rendelkeznie. Ehhez a szerverhez csatlakoznak más számítógépek, ezeknek kell szolgáltatásokat nyújtania a rendszernek. A szerveren fut a software, vagy más szóval program, mely használja a hálózat erőforrásait.

Mik kapcsolódnak föl egy szerverre? Olyan cégeknek van szüksége szerverre, azaz egy nagy erőforrásokkal rendelkező számítógépre, akik olyan weboldallal, portállal, webáruházzal, webalkalmazással rendelkeznek, melynek számos felhasználója, vásárlója, interaktív látogatója van. Ahhoz, hogy az ő igényeiknek megfelelő gyorsasággal, gördülékenységgel működjön a honlap, kell egy szokásosnál nagyobb kapacitásokkal rendelkező szerver, melynek főkategóriás RAM-ja van, optimális sebességű processzora, hatékony operációs rendszere, megbízható, tartós gépparkja, redundáns hardware-je. Ezen kívül pedig bitósítani kell számára olyan feltételeket is, mint a nagy teljesítményű hűtési rendszer, az optimális hőmérséklet nélkül a szerver túlmelegedhet. Ez esetben megszűnik az áramellátás. Pedig a folyamatos áramellátás is fontos, természetesen, ahhoz, hogy a felhasználók folyamatosan használni tudják a honlapot, szükségük van egy megbízható energiaforrásokkal működő szerverre.

Mindezen feltételeknek nagyon nehéz megfelelni, épp ezért érdemes a szerver bérlés mellett dönteni. A gépparkban biztosítják a szerverek számára a megfelelő áramellátást, a klímát, mely megelőzi a túlmelegedést.