Szervezetünknek zsírokra, szénhidrátokra és fehérjékre egyaránt szüksége van, akik pedig diétás étrendet követnek, pontosan tudják, hogy a legjobb húsféle, amit választhatunk, az nem más, mint a csirkemell.
Mielőtt azonban a száraz, íztelen, általában salátás körettel elképzelt főételre gondolnánk, érdemes tudni, hogy a csirkemelles receptek rendkívül változatosan elkészíthetőek, ráadásul fogyasztásukkal büntetlenül élvezhetjük a fenséges ízeket. Ha rántott húsról van szó, akkor a csirkemell pillanatok alatt átsül, és ha a fehér lisztet is szeretnénk lespórolni a kalóriák miatt, úgy búzakorpával, tönkölykorpával panírozzunk, ezek aktívan hozzájárulnak az emésztőrendszer egészségéhez. A mártásokkal készíthető csirkemelles ételek a Receptneked.hu-n és a legtöbb ember étrendjében előkelő helyet foglalnak el. Itt bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, hiszen a vadastól kezdve az édes-savanyún, a mézes-mustároson, a karamellizált cukorral készülőn keresztül a sajtos, zöldfűszeres, magvakkal, chilivel megbolondított változatokig rendkívül sokféleképp az asztalra varázsolhatjuk a húsfélét. Köretként a diétázóknak vegyes saláták javasoltak, de a bulgur, a hajdina, a barna rizs, vagy a hántolt árpa is remek választásnak bizonyulnak. Ha gyors anyagcserével áldott meg a sors, akkor a burgonya gyakorlatilag bármilyen formában, vagy a tészta is remek kiegészítője a csirkemelles ételeknek. Süthetjük a húst sütőben, zöldségekkel körítve, sajttal megszórva, de grillezhetjük is. Az íz orgia garantált!
Akár a hónap minden napján más és másféle ételkölteményt készíthetünk felhasználásával, de ne feledkezzünk meg a levesekről sem, a klasszikus tárkonyos raguleves biztosan nem okoz csalódást. A csirkemell gyors elkészíthetősége és a benne rejlő lehetőségek miatt sokak kedvencének számít.