Hogyan történik megfelelően a hinta karbantartása?

A hinta megfelelő karbantartásához először is ellenőrizze, hogy a rögzítések és az ülések jó állapotban vannak. Tehát először ellenőrizze, hogy nincsenek-e sérülések, rozsdásodás vagy törés a hintán. Ha igen, próbálja megjavítani vagy kicserélni és forduljon a forgalmazóhoz. Miután ellenőrizte ezt az alap állapotot, folytathatja a karbantartást.

A hinta legkényesebb részeinek védelme és kenése érdekében egy erre megfelelő kenőszer használatát javasoljuk. Egy olyat, amelynek formulája hosszú távú kenést tesz lehetővé, amely nem csöpög és tökéletesen tapad a támasztékhoz. Ez csökkenti a súrlódási együtthatót és megkönnyíti a mozgó fém alkatrészek működését. Ezért ideális az állandó előre-hátra tartó hinta rögzítéséhez. Egy ilyen készítmény víz- és hőálló, és hosszan tartó védelmet nyújt a rozsda és korrózió ellen. Ezért kiválóan alkalmas egy egész évben működő hintaeszköz karbantartására.

Használat előtt jól rázza fel a terméket. Vigye fel közvetlenül a felületre a kenés és a védelem érdekében. A kétállású rendszer nagyon hasznos lesz, hogy könnyedén és nehézségek nélkül elérje az összes elérendő pontot, a széles permetezéstől a precíz permetezésig egyetlen mozdulattal.

Javasoljuk, hogy évente kétszer használja ezt a hintára: egyszer tél előtt, hogy megvédje a szerkezetet a rozsdától és a hidegtől. Másodszor kora tavasszal, hogy egy kis lökést adjunk neki, mielőtt a gyerekek újra használnák.

A fémhintáknál a karbantartás más. Ebben az esetben meg kell akadályozni a rozsda megjelenését a szerkezeten. Ehhez javasoljuk, hogy tél előtt korróziógátló szert vigyen fel a teljes szerkezetre. A fából készült szerkezet esetében különös figyelmet kell fordítani a szerkezet karbantartására, hogy megvédje a rossz időjárástól. Ehhez javasoljuk a védő- és szigetelőréteg felvitelét, különösen tél előtt.