Ipari hűtők a vendéglátás szolgálatában

huto3A nagykonyhai berendezések elmaradhatatlan darabjai az ipari hűtők, amelyek mind méretükben, mind kialakításukban megfelelnek a feléjük támasztott, a háztartásoktól kicsit eltérő követelményeknek.

Szerepük természetesen nem más, mint az alapanyagok megfelelő hőmérsékleten tárolása, de az elkülönített hűtés megvalósítása is fontos szempontnak minősül. A Gasztronagyker szakemberei azt javasolják, hogy a konyhai berendezések és ipari hűtők beszerzése előtt mindenképpen gondoljuk át, mekkora kapacitással működik a konyha, és ehhez milyen méretű készülék szükséges. Emellett természetesen az is fontos, hogy elhelyezésüket illetően megkönnyítsék a munkavégzést, és az előkészítés fázisa ne akadályozza a tényleges sütést-főzést. Nem mindegy az ajtónyílási iránya, a zajszint és az űrtartalom sem, de ami ennél lényegesebb, az ne más, mint az energiatakarékos működés. A gyártók ma már igyekeznek erre fokozott figyelmet fordítani, de ha olyan helyiségben kerülnek elhelyezésre az ipari hűtők, ahol egyébként más berendezés növeli a hőmérsékletet, akkor valószínűleg nagyobb energia felhasználásra is lehet majd számítani. Napjainkban a digitálisan vezérelhető, kombinált hűtőszekrényektől kezdve a nagyméretű, jégkocka készítésre alkalmas lehetőségen keresztül a megváltoztatható ajtónyitási iránnyal rendelkező típusokig sok változat megtalálható a piaci kínálatban. A vásárláskor igyekezzünk az ismert márkák mellett letenni a voksot, hiszen ezekhez meghibásodás esetén könnyebb alkatrészt találni.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szabadon változtatható belső elosztás rendkívül hasznos lehet az alapanyagok szakszerű, praktikus tárolásának érdekében. A folyamatos, stabil hőmérséklet biztosítása nélkülözhetetlen ipari, nagykonyhai keretek között is, hiszen ezen az alapanyagok minősége, frissessége, végső soron pedig a vendégek elégedettsége múlhat.