Kéktúrára fel! – Milyen térképpel?

Füzér vára, a Baradla-barlang, Hollókő, a Tapolcai-medence tanúhegyei, Sümeg, Kőszeg – csak néhány ismertebb állomás az Országos Kéktúra mára több mint 1000 km-t, vagy ha úgy jobban tetszik, „másfélmillió lépést” felölelő útvonaláról.

Az eredeti Kéktúra útvonalat 1938-ban avatták fel, miután a Kinizsi Encián szakosztályának turistái 10 évig festették fel a jelzéseket. A továbbiakban az útvonal folyamatosan növekedett, változott, bővült, míg végül elérte mai formáját. A hazánk szépségeivel megismerkedni vágyóknak és a túrázást komolyan gondolóknak kiváló alap a Kéktúra szakaszonkénti teljesítése. A Cartographia Kft. turistatérképe tájegységek szerint haladva vezeti végig az olvasót az útvonalon, nemcsak a látnivalók fényképes felsorolásával, hanem az egyes helyszínek földrajzának, történelmének, növény- és állatvilágának bemutatásával is színesítve a fontos információkat.

A kiadványt a Magyar Természetjárók Szövetsége is melegen ajánlja azoknak, akik Rockenbauer Pál nyomán belevágnának a másfélmillió lépéses nagy kalandba!