Kocka Birodalom- életre kelt játékok

 

2014. november 14-től Budapesten látható a Kockabirodalom – Építsd meg az álmaid! című kiállítás. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Kocka Birodalom kapui 2015. november 1-ig nyitva várja a kocka rajongókat.

A gyermekek fejlődésének egyik legfontosabb eszköze a játék. A kiállítás játékosan vezet be a tudomány, technika, technológia, művészet és matematika világába. Ez a legkorszerűbb technológiát alkalmazza: iPadeken tanulhatnak a gyerekek, lenyűgöző technikai videókat nézhetnek meg, melyeket speciálisan nekik készítettek. A kiállítás céljai között szerepel, hogy a gyerekek sikerélményhez jussanak, játékosan tanuljanak, hogy izgalmas, szórakoztató időtöltést biztosítson az egész család részére, hogy a mindennapjainkban jelenlévő tudományos elveket megmagyarázza.

A kiállítás egységei:

Az interaktív kiállító tér, ahol a látogatók felfedezhetik a gépezetek és szerkezetek működési elveit. 30 megépített modell várja az érdeklődőket az űr, a repülés, az autók, a vonatok, a vidámpark, a hangszerek, az interaktív játékok és más egyéb témakörökből. Ezek a modellek táblagépekkel irányíthatóak. A játszóház: ahol építőkockák tízezrei várjak a látogatókat korosztálytól függetlenül. A Megamax mozi: ahol a legújabb és legsikeresebb építőkockás mesék várják a gyerekeket. A Tanulószobába/nem csak megépíthetik játékaikat, hanem életre is kelthetik/: ahol különböző szerkezeteket és gépezeteket lehet építeni oktatók segítségével, miközben a gyerekek megismerkedhetnek néhány fizikai törvénnyel. Az elkészíthető szerkezetek között van futószalag, körhinta vagy éppen versenyautó, melyek egy építőkocka készletből az iPadek által instruálva épülnek és mozdulnak meg.

Bővebben: http://send.studiosimple.hu/kockabirodalom