Lovagi játékok lesznek Várgesztesen

Több mint ezer nézőre számítanak a szombaton megrendezésre kerülő várgesztesi lovagi játékokra. A program keretében “felszabadítják” a várat, amely egykor többször is török kézre került.

A hagyományőrző fesztivál délelőtt tíz órakor kezdődik és a török hódoltság idejére “utazhatnak vissza” azok, akik felkeresik a falut. A program részeként a Gyulaffy László hagyományőrző bandérium és a Gölbasi Vitézei Egyesület harcát is megtekinthetik.
A csatát követően a várrét ad otthont a hagyományőrző eseményeknek, kézműves látványosságoknak, szórakoztató programoknak. Fegyverbemutatók, haditorna, kardozás, íjászat, lovaglás, népi játszótér, a Szelindek együttes koncertje és táncháza várja a település vendégeit. A mesterségek utcájában az érdeklődők interaktív bemutatókon ismerkedhetnek meg a régmúlt idők kézműves technikáival.
Délután a várréten megismétlődik a magyar-török összecsapás, amelyet gólyalábas, zenés gyermekműsor követ, sötétedéskor pedig a tűzzsonglőrök szórakoztatják a jelenlévőket. Az érkezőknek a Villapark melletti területen ingyenes parkolót alakítottak ki, onnan kisvonattal, lovas kocsival vagy autóbusszal közelíthető meg a lovagi játékok helyszíne.

Forrás: MTI