Otthonunkban is legyünk környezettudatosak

A környezetünk védelmére tett erőfeszítéseink nagy részének a gyümölcseit nagy valószínűséggel csak az utódaink fogják igazán élvezni, de ha másért nem, akkor értük mindenképp érdemes meghozni a szükséges áldozatokat. Akik szeretnek kirándulni, táborozni, azok többségében szeretik a természetet, így biztos, hogy rendszeresen megfordul a fejükben, hogy mit is tehetnének földünk védelmében.Ha össze akarnánk írni, akkor a lista elég hosszú lenne, így inkább csak címszavakban fussuk át, mit is tehetünk.

Otthonunk energiaellátása, fenntartása egy olyan tényező, amelyben igen sokat tehetünk a környezetért. Ha otthonunk nem passzív ház, sőt egyáltalán nincs alkalmazva benne zöldenergia, akkor az egyik lehetőség, hogy felszereljük napenergiával, vagy egyéb megújuló energiát hasznosítunk ingatlanunkban. Ha pedig épp ingatlanvásárlás előtt állunk, akkor érdemes olyan ingatlant nézni, amelyben már eleve alkalmazva van zöldenergia. Ráadásul egy környezettudatos lakópark építése során sokkal jobban eloszlanak a megújuló energia felhasználás kialakítási költségei, mint egy családi ház esetében.

Kisebb hatékonyságú (és így kisebb költségű is), de a semminél jobb, ha a lakásban lévő fogyasztókat lecseréljük energiatakarékosra. Így például a hagyományos izzók helyett használhatunk led izzókat.

A mosópor, tisztítószerek helyes megválasztása is hozzátartozik a környezettudatossághoz. Vannak ugyanis olyan, természetes tisztítószerek, amelyek amellett hogy nem szennyezik a környezetet, még hatékonyak is. pl. a lefolyó tisztítására a leghatékonyabb a szódabikarbóna-ecet páros.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.