Paksi atomfutás

Jövő szombaton kerül, immár második alkalommal, megrendezésre Pakson az Atomfutás nevű program, amely a Kenyér-, Hal- és Borünnep elnevezésű kétnapos fesztivál részeként várja a jelentkezőket és érdeklődőket.
Az erőmű kommunikációs igazgatója és egyben fővédnöke, Kovács Antal kiemelte: az Atomfutásban mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távú és nehézségű futószámot.

A jelentkezők 13 versenyszám közül válogathatnak. A legfiatalabb mezőny a 8 év alattiak, akiknek 600 méteres távot kell teljesíteni. Az általános, mindenki számára nyitott mezőny a 31,6 kilométeres “3/4 marATOM” elnevezésű. Az extrém terhelhetőségűek számára a “brutálATOM” javallott, amely egy vízzel, sárral és meredek emelkedőkkel tarkított 7 kilométeres akadálypályán zajlik.
“Remélem, hogy a helyiek mellett sokan jönnek az ország minden szegletéből, hiszen a versenyekkel párhuzamosan egy gasztronómiai fesztivál is zajlik majd a városban, ahol mindenki jól érezheti magát, futók és nézők egyaránt” – fogalmazott Kovács Antal.
Idén Monspart Sarolta tájfutó- és Béres Alexandra fitnesz-világbajnok is biztosan ott lesz a mezőnyben, akárcsak a fővédnök.

Forrás: MTI