A szauna szeánszok varázsa

Nemrég ünnepeltem a születésnapomat, és ajándékba kaptam egy szauna szeánsz belépőjegyet. A szaunázás jótékony hatásairól már sokat hallottam, de korábban nem vettem részt még ilyen programon, ezért nagy várakozásokkal vágtam bele az ismeretlenbe. Azt kell mondanom, hogy nagyon kellemes élmény volt!

Minden hasonló programon van egy vagy kettő szaunamester, aki a szeánsz ideje alatt bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában, tulajdonképpen ő vezeti a szeánszot. Itt is fontos a fokozatosság és akklimatizáció, ezért az illóolajos ráöntésekkel fokozatosan hevíti fel a kabin hőmérsékletét, majd a szaunazászló és egy törölköző segítségével többször megkeveri a forró levegőt. Az egyes programok 12-15 perc hosszúságúak, de bármikor elhagyható a helyiség, ha valaki nem bírja. Minden programot lehűlés és relaxáció követ. A szaunamester társalgással, viccelődéssel gondoskodik a jó hangulatról, a háttérben pedig az aktuális program hangulatához illő zene szól. Mindegyik szauna programnak külön tematikája, ezáltal külön hangulata van. A kellemes légkör mellett nem elhanyagolható a stresszoldó hatása sem: a forró levegő hatására a vendégek hátán futkos a hideg, libabőrösek lesznek, melynek következtében endorfin, azaz boldogsághormon termelődik.

Arra biztatok mindenkit, hogy próbáljon ki egy szauna szeánszot, hiszen azon túl, hogy felejthetetlen élmény, testünkre és lelkünkre gyakorolt pozitív hatása is vitathatatlan!