A vadász légpuska előnyei a vadászat során

Ha Ön vadász, akkor nagy eséllyel úgy nőtt fel, hogy valamiféle golyós fegyverrel lőtt a ház mögött, mielőtt komolyabb lőfegyvert fogott volna. Lehet, hogy egyszerűen csak célgyakorlatra használta, mérhetetlenül sok üdítős dobozt és papírcélpontot célozva meg. De lehet, hogy már akkor is próbálta a vadász légpuskát.

A légfegyverek nagy utat tettek meg azóta, de sokan még mindig figyelmen kívül hagyják a vadász légpuska értékét és hatékonyságát. Az tény, hogy nagyon halálosak lehetnek, ha a megfelelő célhoz és vadászati ​​forgatókönyvhöz illesztik őket. Egyre több állam teszi legálissá a légfegyverekkel való vadászatot különböző fajok számára, és folyamatosan jelennek meg új, nagy csövű vadász légpuskák a piacon. Sőt, még az íjvadászok is rengeteg légfegyvervadászt toboroznak, ami logikus, tekintve, hogy mindkét lehetőség csendes, megköveteli, hogy a célpont nagyon közel legyen, és sok ügyességet és türelmet igényel a pontos lövéshez.

Bár a légfegyvervadászatnak lehetnek bizonyos hátrányai, mint például rövidebb lövéstávok, vagy minden lövés után újra kell nyomást gyakorolni, van néhány jelentős előnye a hagyományos puskákhoz képest, amelyekre sokan nem gondolnak.

Először is, a vadász légpuska sokkal csendesebb, mint a puskaporos hajtású társai. A túlnyomásos levegő hirtelen felszabadulása továbbra is hangot ad ki ezt ne felejtsük. Minden márka, modell és kaliber különböző hangerőt produkál. De ez általában egy hangos pukkanás vagy „pssst” hang a hagyományos puskából gyakran hallható reccsenés vagy durranás helyett. Sok vadállat megáll a helyén, miután meghallja a vadász légpuska lövését, miközben megpróbálják kitalálni a hang forrását. Ez segít, amikor megpróbálja eltávolítani a kellemetlen állatokat az ingatlanból.

Mivel csendesebbek, néhány kisebb kaliberű légfegyvert is használhat számos kerti környezetben anélkül, hogy felzaklatná a szomszédokat. Ez lehetővé teszi, hogy a hét folyamán plusz gyakorlatot szerezzen, ha minden este lead néhány lövést, és így nem kell lőtérre mennie. Mivel a légfegyvervadászat során nem ég el puskapor, nem kell attól tartani, hogy a vegyszermaradvány felgyülemlik a fegyverben, ami megkönnyíti a tisztítást.