Ha kertészkedés, akkor kerti gép!

Az otthoni kert mindenkinek álomhely. Ahhoz, hogy tényleg álomhellyé alakítsuk, sok időre és munkára van szükség. A megfelelő kerti gépek azonban nagy segítségünkre lehetnek ebben!

A kerti gépek közé tartoznak pl. a láncfűrészek is, de kétségkívül a fűnyírót használjuk a leggyakrabban. Tekintsük át tehát, hogy milyen típusú fűnyírók és láncfűrészek állnak rendelkezésünkre!

A fűnyíróknak két típusa van: benzines és elektromos fűnyírók. A benzines fűnyírónak nagyobb a teljesítménye, amelyet egy speciális üzemanyag-keverék biztosít. Ezek az eszközök ugyan hangosabbak, de jóval hatékonyabbak is mint elektromos társai. Az elektromos fűnyíró azok számára javasolt, akik kisebb kerttel rendelkeznek, viszont nagy előnye, hogy a fűnyíró vágásmagassága 3 fokozatban állítható.

Láncfűrész vásárlása előtt el kell döntenünk, hogy kerti gallyazásra, favágásra, tűzifa aprítási munkákra vagy erdőgazdálkodásra szeretnénk használni.

A benzinmotoros láncfűrész rendelkezik a legerősebb motorral, így akár erdészeti munkára is alkalmas. Az elektromos láncfűrész nagyban korlátozza a mozgásterünket a hálózati kábel miatt, ráadásul sokkal gyengébb erővel rendelkezik egy benzinmotoros géphez viszonyítva. Az akkumulátoros láncfűrész esetén az elektromos láncfűrésszel megegyező teljesítményre számíthatunk, annyi különbséggel, hogy itt megkapjuk azt a mozgási szabadságot, amit a benzinmotoros gépeknél is.

Mérlegeljünk alaposan, mielőtt kerti gép vásárlásába kezdünk, és a konkrét feladatra válasszuk ki a megfelelő gépet!