Három dolog, amit érdemes már a baba megszületése előtt beszerezni

A kisbaba születését a szülők többnyire már tűkön ülve várják, és természetesen már jóval a kisbaba érkezte előtt elkezdik beszerezni a legfontosabb dolgokat. De a leglényegesebb talán nem a jelenleg oly divatos zászlós indián-sátor babaszoba dekoráció, hanem inkább a babakocsi, a babaágy, és pár alapdarab babaruhákból.

A megfelelő ágy és babakocsi kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Különösen az első kisbaba születésekor még nem annyira látják át a szülők, hogy pontosan mire is lesz szükségük, vagy hogy mi fog nehézségeket okozni nekik a megvásárolt termékekkel.

Manapság már szerencsére olyan babakocsikat forgalmaznak, melyek könnyen elférnek akár szűkebb helyen is, könnyen átalakíthatóak: fekvő, ülő funkcióba, több kocsiból leszerelhető a Mózes-kosár is, így jóformán 2 az 1-ben, vagy több az egyben babakocsikról beszélhetünk. Ellenben azokkal a régi kocsikkal, melyeket cserélni kellett a kisbaba növekedésével párhuzamosan.  A baba ugyanis kezdetben természetesen fekszik, és ehhez mérten nem is olyan régen még óriási babakocsikat gyártottak, melyek terebélyességük miatt nem igen fértek el egy szűkebb helyen, még kevésbé lehetett felszállni velük a buszra, a metróba lecipelni őket pedig kész kínszenvedés volt. A törékeny babakocsik pedig, melyben a baba már ült, már túl rozogák voltak, emellett pedig a kisbaba nagyon mélyen ült a kocsiban. A legmodernebb babajárgányok már magasak, a kisbaba olyan magasan ül, hogy a szülő könnyen, hajolgatás nélkül tud érintkezni vele.

A babaágy kiválasztása is hasonlóképp a szülő kényelmét is figyelembe veszi újabban. A régi babaágyak esetében ugyanis az volt a legfőbb probléma, hogy nagyon mélyre kellet hajolni a kisbabához. Az új babaágyakban már magasabbra helyezik a fekvőrészt, így a szülőnek sem kell bokáig hajolni a rácson keresztül, hogy elérje a síró gyerekét.

Babaruhák szempontjából a rugdalózókból, és a bodykból sosem elég! Ezek az alapdarabok télen-nyáron kellhetnek, így érdemes körbenézni a piacon, hogy hol találhatók a legkedvezőbb, mégis a legváltozatosabb darabok ezekből a ruhákból.