Császárfa a faiparban, házépítésre.

Sok esetben nem is hisszük el, amikor egy jolly joker –t húzunk kártyázás közben, pedig még a valóságban, a faiparban is találkozhatunk olyan növényekkel, melyek jolly jokerként működnek. Ilyen a császárfa a faiparban, mely könnyű, vízzáró tulajdonsággal bír és csomómentes anyaga van, ebből fakadóan bútorfának, fűrészárunak és építkezési anyagnak is tökéletes!

A Császárfa (latin nevén Paulownia). Legelőnyösebb tulajdonsága, hogy extrém gyorsan növekedik, ami alatt konkrétan azt értjük, hogy nem egészen egy évtized alatt 10-20 méterre is megnő ez a fa. Koronája terebélyes, dekoratív, így előszeretettel ültetik kertekbe is, vagy éppen parkokba és arborétumokba.

Olyan szempontból is kifejezetten hasznos növénynek minősül, hogy minden egyes részéből: kérgéből, virágjából, sőt még leveléből is lehet gyógyszert készíteni, bár ezt inkább őshazájában, Kínában gyakorolták a régi gyógyszerészek.

Ami miatt a faiparban előnyös választásnak bizonyul: a gyors növekedésen túl maga a faanyaga is jól használható bútorgyártásra például, mert könnyű, vízzáró tulajdonsággal bír és csomómentes.