Hogyan kell létrehozni egy start up-ot?

A start up alapításához először is egy jó ötlet kell! Gondolom azt mondod magadban, hogy: “hát könnyen beszél!” – valóban, az ötlet, mint olyan a legnehezebb része a vállalkozásnak, hiszen az sok esetben nem jön magától – sok esetben azonban pontosan, hogy bagatell, hétköznapi helyzetek szülik a lehetőségeket, és a kiváló ötleteket! Például vegyük például a Budapest Luggage Storage történetét, mely egy magyar vállalkozás, mely külföldieket céloz meg turisztikai szolgáltatásaival. Egyedülálló? Teljes mértékben? Kiváló ötletnek bizonyult? Na ná! Na de miért is?
A Budapest Luggage Storage 1 euró / órás díjért cserébe veszi át az átutazó turisták csomagjait megőrzésre.
Ennek a szolgáltatásnak az érti meg igazán a jelentőségét, aki volt már átutazó turista, vagy aki volt már olyan kellemetlen helyzetben, hogy 3-4 napos rövidebb külföldi tartózkodása után már olyan reggel 10 fele el kellett hagynia a szállását, viszont kocsit nem bérelt, és teszem azt, csak este ment a repülőgépe. Ilyen helyzetben többnyire az szokott lenni, hogy ha még szeretnének a fennmaradó időben a turisták várost nézni, étterembe menni, esetleg fürdőzni, akkor bizony vinniük kell a csomagjaikat – ha tudják ugye. Sok helyre azonban nem lehet be-, felvinni a csomagot. Erre nyújt alternatívát a Luggage Storage, mely okos megoldásként olcsón veszi át a csomagok felügyeletét, emellett pedig különféle programlehetőségekkel is szolgál.
A szolgáltatás valószínűleg úgy született, hogy a cég alapítója is számos esetben tapasztalta eme dolog kellemetlenségét, és ezért alternatívát kínált helyette saját hazájában. Mi történt tehát? Nyitott szemmel járt, és amikor hiányterületre bukkant, akkor lecsapott rá! Legyél te is okos és szemfüles, és alapíts nagyreményű start up vállalkozást akár már holnap!