Hogyan vállaszuk ki az ideális napvitorla színárnyalatot?

A napvitorlák bölcs befektetést jelentenek számos budapesti és vidéki otthonba, hiszen nemcsak vonzó és megfizethető megoldást jelentenek a napvédelemhez, hanem könnyen felszerelhetőek is, könnyen karbantarthatók, és szinte bármilyen otthonhoz vagy ingatlanhoz egyedileg elkészíthetőek.

A Napvitorlaland több éve kínál minőségi árnyékolószövet-megoldásokat a hazai és kereskedelmi ügyfelek számára Budapesten és környékén. Ha napvitorlák felszerelését fontolgatja, néhány döntést meg kell hoznia, amelyek közül kettő a legmegfelelőbb szín és anyag kiválasztása.

 

A megfelelő anyag kiválasztása

Nagyon sokféle napvitorla szövet létezik, és mindegyiknek különböző tulajdonságai és előnyei vannak. Honnan tudjuk, hogy melyik a megfelelő a mi esetünkben? Akár élénk, tetszetős színekre, fényáteresztő képességre, erős fényvédelemre vagy egyszerű karbantartásra vágyunk, a szövet típusa az alábbi kérdésekre adott válaszoktól függ:

 

Hol lesz a napvitorla?

Valószínűleg ki lesz téve szélsőséges időjárási viszonyoknak?

Szüksége van arra, hogy vízálló legyen?

Mekkora területet szeretnél lefedni az eszközzel?

Megvédi az embereket vagy a járműveket az UV-sugárzástól?

 

Fontos figyelembe venni a tulajdonát, a nap és az év során vetődő árnyékokat, valamint az eszközök funkcióját. Ha tudja pontosan, hogy mire van szüksége, akkor eldöntheti, hogy melyik anyag lesz a legmegfelelőbb.

 

A megfelelő szín kiválasztása

Akár éles fehéret, akár merész feketét vagy bármit a kettő között szeretne, rengeteg lehetőség közül tud választani. A több árnyalatú szövetszín keverése és párosítása mélységet ad a dizájnnak, és modern, egyedi megjelenésű vizuális érdeklődést kelt az emberekben.

Azt szeretné, hogy a napvitorla beleolvadjon a környező épületek színvilágába, vagy kiemelkedjen, hogy feltűnő dizájnt hozzon létre? A meglévő szerkezetek színéhez illő árnyalatú vitorlák fantasztikus esztétikát eredményeznek.

A földes színek ociója jó választás lehet, ha azt szeretné, hogy az eszközök eltűnjenek a környező lombozatban, míg a gyermekek játszóterén lévő típusok jobban illeszkednek az élénk, vidám színekhez. Bár minden jó minőségű darab kiváló fényvédelmet nyújt, a világosabb színek valamivel kevésbé nyújtanak UV védelmet, mint a sötétebb színű vitorlák, azonban több fényt engednek be.