Mik a székhelyszolgáltatás elvitathatatlan előnyei?

Jogszabály írja elő, hogy minden cégnek rendelkeznie kell hivatalosan bejelentett székhellyel, melyet már a cégalapítás pillanatában ki kell jelölnie a vállalkozónak. A székhelyszolgáltatás biztos pontnak és egyszerű megoldásnak bizonyul mindazok számára, akik nem akarják a saját otthonukba vagy külön- ebből a célból kibérelt irodába bejelenteni a cégük székhelyét.
A székhelynek ugyanis a jogszabály szerint annak az állandó postai címen található, cégtáblával ellátott postai címnek kell lennie, ahol a hivatalos leveleket átveszi a címzett, vagy egy meghatalmazott személy. Itt történik az adminisztráció is, tehát az adott cég bejegyzett postacíme, adminisztrációs központja és a levelezési címe is egyben. Ennek biztosításához állandó jelenlétre lenne szükség, ez azonban nehézséget jelenthet – hiszen ki akar a lakásához láncolva élni. Ráadásul a székhely az a cím, ahol a NAV esetleges, váratlan revíziók alkalmával is felkeresheti a céget, ez a saját otthon esetén plusz kellemetlen. Egy irodát bérelni pedig komoly pénzekbe kerül.
A székhelyszolgáltatás lényege, hogy levegye az adminisztráció terheit, illetve a rendszeres jelenléttel járó feladatokat a vállalkozóról. A szolgáltató fogadja a hivatalos leveleket majd másolatként továbbítja azokat a cég számára, emellett a megőrzi az eredeti iratokat, hogy azok elérhetőek legyenek az ellenőrzések alkalmával.