Nagyláb létezik! Dinó volt.

A tudósok egy hatalmas – 1 méter átmérőjű – lábnyomot találtak, mely több mint valószínű, hogy az eddig felfedezett legnagyobb méretű dinoszaurusz fajtól származik. Méretéből adódóan nevezték el “Nagylábnak”, bár az élőlénynek semmi köze ahhoz az észak-amerikai hiedelemhez, miszerint egy jeti szerű lény él az erdőkben, mely talán az őrből jött az UFO-kal, és emberekre vadászik.

A dinoszaurusz lábnyomot Wyomingban találták, és feltételezhetően gigantikus állatról lehet szó, combcsontjai 2,07 méter magasak lehettek. Összevetették a méretet az eddig ismert dinoszaurusz fajok lábméretével, végül kétséget kizáróan sikerült megerősíteniük, hogy ez az eddigi legnagyobb dinoszaurusz-lábfej, amit felfedeztek. Azt feltételezik, hogy  hosszú nyakú, növényevő Brachiosaurus egy nagyra nőtt példányáról van szó, vagy egy közeli rokonáról, mely nagyobb méretekkel rendelkezett.

Nagyjából 150 millió évvel ezelőtt élhetett ez a Brachiosaurus, a mai Utah állam keleti részén, és Wyoming északnyugati területei közt.