Szeptember 6-tól újra megrendezésre kerül Szegeden a Tisza Halfesztivál, amelyre Magyarország minden tájáról és külföldről egyaránt várják az érdeklődőket.
A halfogyasztást népszerűsíteni hivatott rendezvény 3 napon keresztül fog tartani és előre láthatólag több mint 200 mázsa hal fog elfogyni.
Péntek délután szórakoztató programok várhatóak, majd szombaton az újszegedi Partfürdőn amatőr- és mesterszakácsok, családi- és vállalati csapatok, a politika, a közélet és a sport prominens személyei mutatják be halászléfőző tudományukat. Az eddigi nevezők száma már túllépte a százat, de a fesztivál megnyitásáig az indulók száma elérheti a másfélszázat is.
Azok a szakácsok, akik legalább hét alkalommal beneveznek, megkapják az örökös halfőző címet, és az elismeréssel járó gyémántszemű ezüst hallal, arany bográccsal és rubinberakással ékesített plakettet.
A rendezvényt szervező halászcsárda a vízi bástyára felállított 3500 literes bográcsban készít halászlét. Az óriásbográcsot legalább háromszor kell majd telefőzni ahhoz, hogy minden vendég jól lakjon. Több halászcsárda a jellegzetes szögedi hallé mellett sült harcsával, süllővel, keszeggel, haltepertővel, pontypatkóval és harcsapaprikással is várja a vendégeket.
Forrás: MTI