Újra divat a tapéta – és nem is akármilyen!

A tapéta széles választékából választhatnak az érdeklődők, bár a tapéták felhelyezése nagy szakértelmet jelent – sok esetben ez riassza vissza a vásásrlókat. De egy jól felhelyezett tapéta csodákat művelhet a szobabelsővel, pláne, ha a megfelelő bútorokkal egészítjük ki az összképet.

A felrakás szempontjából a tapéta mintája a legfontosabb tényező. Az idei szezonban kezde a klasszikusnak nevezhető növényi mintákkal egészen az absztakt geometriai vonalakig terjed a kínálat. Ezek nagyon jól tudnak mutatni afalon, de nincs is csúnyább, mint egy elcsúszott tapéta – ha az élek nem érintkeznek egymással pontosan. (Ez kicsiben megfigyelhető a város elronott plakátjain).

A legújabb divat a geometrikus formák, azon belül is a 3D hatású tapéták – itt a vonalak és a cíkök érintkezéséből keletkezik egy geometrikus minta, mely csak akkor mutat jól, ha minden egyes oldal és vonal pontosan érintkezik. A képeket, tájképeket ábrázoló tapéták egy olyan szobabelsőt igényelnek, mely teljes egészében együttműködik a tapéta keltette hangulattal.