Vredestein Quatrac 5, a jó alternatíva a drága téli gumi helyett

Noha a gumis webshopok ajánlása szerint is nagyon fontos az, hogy a leghidegebb időszakban egy megfelelő minőségű téli gumi kerüljön fel gépjárművünkre, ha viszont autónkat csak ritkán használjuk a téli időszakban, és eszünk ágában sincs a legnagyobb hóban útra kelni, akkor egy jó minőségű nyári guminál is sokkal jobb alternatívát nyújt egy négy évszakos gumiabroncs. Amennyiben mi is egy ilyen kategóriába sorolható gumit keresünk magunknak, és szeretnénk, ha a termék közelebb állna a téli gumik teljesítményéhez, akkor a Vredestein Quatrac 5 garantáltan tökéletes választás lesz számunkra.

Máris teszt-győztes

A Vredestein Quatrac 5 ugyan még alig készült el, azonban a német Auto Blid Allrad magazin által lefolytatott tesztek alapján a 215/65 méretkategóriában a kérdéses termék elképesztő sikert aratott, ezáltal kijelenthető, hogy a gyártó mögött álló Apollo Tyres kutatás-fejlesztési eredményei végre meghozták a várt eredményeket, hiszen korábban még soha nem született olyan négy évszakos gumiabroncs, ami ilyen jó teljesítményt garantált volna a téli időszakban. A Vredestein Quatrac 5 márpedig minden ellenfelét képes volt maga mögé utasítani, hiszen minden körülmények között, ezáltal forró nyáron, hideg télen, esőben, hóban és fagyban is képes volt optimális körülmények között megfelelő biztonságot nyújtani, aminek köszönhetően az említett magazin lenyűgözőnek nevezte azt a teljesítményt, amire az abroncs képes.

Az Auto Bild Allrad egyébiránt az említett méretben leginkább a kompakt városi terepjárók segítségével vizsgálta a Vredestein új termékét. A lap munkatársait és a szakembereket főként a téli gumi havon nyújtott teljesítménye nyűgözte le, ezáltal ahogyan ők fogalmaztak, nem csak száraz és nedves, hanem havas úton is kiváló teljesítményt garantál, méghozzá rendkívül alacsony gördülési ellenállás társaságában. A szakértők kiemelték, hogy a tesztek során az abroncs 2618 Newton pontszámú tapadást ért el havas útfelületen, ami már közel olyan jó, mint egy igazi téli gumi esetében, sőt mi több, lényegesen jobb, mint az olcsóbb kategóriás, direkt a téli időszakra szánt termékek teljesítménye.

A Vredestein is elégedett

Dr. Seshu Bhagavathula, avagy a Vredestein termékei mögött álló Apollo Tyres Ltd. technológiai igazgatója a fenti tesztek eredményeivel kapcsolatban kiemelte, hogy a mostani független vélemény kapcsán magabiztosan kijelenthetik, hogy megérte azt a sok kutatómunkát, valamint a több százezer próbakilométert befektetniük a Quatrac 5 megalkotásához. Az eredmények ugyanis őket igazolják, nem mellesleg pedig alátámasztják azokat a véleményeket, miszerint a Vredestein terméke új utakat nyitott az abroncsiparban, ezen túlmenően pedig viszonyítási alappá vált a négy évszakos gumik szegmenségben, miközben páratlan módon már alternatívát is képes nyújtani az olcsóbb téli gumik mellett.

A Vredesteinről tudni kell, hogy már több mint két évtizede kísérleteznek azzal, hogy megalkossák a tökéletes négy évszakos gumiabroncsot, noha főként a téli teljesítmény kapcsán még messze állnak a makulátlantól. A Quatrac ötödik generációja azonban minden eddiginél közelebb repítette őket a megoldáshoz, sőt mi több, most először képesek voltak arra, hogy ne csak a nyári időszakra, hanem a télire is megfelelő alternatívát nyújtsanak egyetlen abronccsal az autósok számára. Sőt mi több, mindezt akár a nagyobb teljesítményű autótulajdonosok is választhatják maguknak, az Y sebességindex mellett ugyanis akár 300 kilométer / órás sebességet is elbír a kérdéses termék.

További egyéb tudnivalókat a Gumiaboroncsakciok.hu téligumi rovatában olvashat.