Wellness a történelmi Egerben

Fürdőzéssel töltené a hétvégét? Olyan úti célt keres, ahol egyszerre van jelen a történelmi múlt, és a minőségi wellness lehetősége? Észak-Magyarország egyik legkedveltebb városa Eger, ahol a remek borok, a kitűnő gasztronómia, a történelmi nevezetességek mellett a fürdőzés szerelmesei is megtalálják számításukat. A város Török Fürdője egyszerre kalauzol el a múltban, és nyújtja a jelen minden kényelmét.

A víz csodáinak felismerése nem újkeletű dolog, hiszen már Mohamed is úgy tartotta, hogy a rendszeres tisztálkodás jótékony hatással van a nemzőképességre. Híveit szaporítandó tehát, megparancsolta, hogy legalább hetente egyszer járjanak el fürdőbe, ahol alapos tisztálkodásnak vessék magukat alá. Ha nem is a tisztálkodás érdekében, de napjainkban is javasolt a vizet segítségül hívni akkor, ha új energiákkal szeretnénk feltöltődni, kipihennénk magunkat. Ehhez pedig Eger városában minden megtalálható. A város Török Fürdője radon tartalmú gyógyvízzel várja mindazokat, akik nyugodt, csendes kikapcsolódásra vágynak, mely ráadásul az egészségre is jótékony hatással van.

A radont tartalmazó gyógyvíz gyulladáscsökkentő hatással bír, és ugyanakkor fokozza a szervezetben az endorfin termelését, vagyis a közérzetre is jótékony hatással van. Az ionizáló sugárzásnak köszönhetően a sejtek regenerációs folyamata felgyorsul. Eger szállás szakértője, a Myszállás is azt javasolja, hogy érdemes rendszeresen felkeresni hazánk valamelyik gyógyfürdőjét, hiszen a gyógyvizek egészségre gyakorolt hatása már évezredek óta ismert. Az egri Török Fürdőben a gyógyvíz a medencék alján levő kövek alól tör fel, és nyújt tökéletes wellness élményt a Török-medencében, a Tükör-medencében, valamint a Pezsgő-fürdő medencében. Ez utóbbiban egyébként folyamatosan pezseg a víz a felszálló buborékok miatt. A komplexumban természetesen további medencék is várják a látogatókat, melyeket a mai kor követelményeinek megfelelően újítottak fel.

A fürdőzés mellett egyéb szolgáltatások is megtalálhatóak a Török Fürdőben. A myszallas.com szerint a wellness Egerben a lehető legjobb választás mindazok részéről, akik masszázzsal, szaunázással, különféle testkezelésekkel szeretnék kényeztetni magukat, de a víz közelségéről sem mondanának le. Kipróbálhatóak a tradicionális török masszázsok is, melyek sajátosságukból adódóan nagy népszerűségnek örvendenek a vendégek körében. Nem csak a bőr tisztítható meg tökéletesen a hagyományos módszerekkel, de az izmok is ellazíthatóak. S ha mindez nem lenne elég, havonta egyszer úgynevezett Megtisztulási Napot is rendeznek a fürdőben, ahol szakértők kalauzolják el az érdeklődőket a régi török megtisztulási rituálé világában.

Kösse össze a wellness élményt és a környék remek borainak megkóstolását a város nevezetességeinek és török emlékeinek felkeresésével, Eger több napra elegendő programmal és látnivalóval várja az észak-magyarországi idegenforgalmi régió mellett döntőket!