A munkaerő-közvetítés jelentősége

A munkaerő-közvetítés során ugyanúgy létezik egy háromszereplős felállás, mint a munkaerő-kölcsönzés során, tehát az állást keresők csoportja, az állást kínáló cégek, valamint a közvetítést végző cég. Ám van egy lényegi különbség a munkaerő-kölcsönzés és a munkaerő-közvetítés között.

Munkaerő-közvetítés során, amint sikerül elhelyezni a közvetítő cég adatbázisában szereplő valamelyik munkavállalót egy harmadik félnél, tehát a cégnél, megszűnik a háromoldalú jogviszony. Tehát ebben az esetben a munkaerő-közvetítő feladata csak a munkakapcsolat létrehozásának elősegítése, de a továbbiakra nézve nem funkcionál hosszútávon HR osztályként a kölcsönbe vevő cég számára, mint a munkaerő-kölcsönzés esetében.

Itt csak a toborzásra és a kiválasztásra szakosodott szerepről van tehát szó, és partner cég számára, tehát az állást kínáló cég számára kell a megadott követelményeknek legjobban megfelelő jelölteket szolgáltatni. Tehát a munkaerő-közvetítőnek feladata egyfajta profil kialakítása is, amely alapján a megbízó cég alapos ismeretének fényében történik meg a jelöltek kiválasztása.

A jó közvetítő cég alaposan ismeri az őt megbízó cégek profilját, iparágának igényeit és tendenciáit, és ennek megfelelően vállalja be szolgáltatásait a cég számára. Ezek a szolgáltatások nagyon sokrétűek lehetnek, az igényfelméréstől kezdve, az álláshirdetési kampány készítésén keresztül a teljes toborzási folyamat alapos végig kísérésén át az interjúztatásig, valamint a jelötek és a partner cég közötti kommunikáció támogatásáig. A biztoskesz.hu oldala ebben a profilban is utazik, sokoldalúságának köszönhetően a cégek és az állást keresők ilyen igényeikkel is fordulhatnak a professzionális szakmai csapathoz.