A smart telefonok utána smart tv-k.

Az okostelefon nem számít ma már újdonságnak, lassan mindenki, még az idősebbek is érintőképernyős okos készülékre cseréli régi, gombos telefonját, talán csak azok fognak megmaradni a régi készülékeknél, akik egyfajta sznobizmusból vagy médiapesszimizmusból nem szeretnének haladni a technológiai újításokkal. Azok pedig, akik szeretik az okos telefonokat, nagy valószínűséggel szeretni fogják az okostévéket is.

A Smart TV-k lényege, hogy a csatornák fogásán kívül még rendelkezik olyan funkciókkal is, mint amivel egy számítógép, azaz fel lehet csatlakozni vele az internetre, videókra, filmekre, fényképekre lehet rajtuk rákeresni. Operációs rendszer fut rajtuk, mint a mobilkészülékeken, tabokon. Egyszóval a hagyományos TV élményen kívül még a számítógépes, mobiltelefonos élmények is elérhetőek rajta, csak nagyképernyőn – egyre nagyobb és jobb képernyőkön.

A legújabb TV-ken már Ultra HD kijelzővel rendelkeznek, ennek köszönhetően minden apró részletet tisztábban kivehető, ezek a TV-k a korábbi Full HD felbontásának négyszeresét nyújtják.