A székhelyszolgáltatás nem „felesleges luxus”

Egy kezdő vállalkozás esetében előfordulhat, hogy a cégbejegyzés során igyekszünk mielőbb túljutni a hivatalos, adminisztratív feladatokon. Ez némiképp érthető is, azonban vannak olyan lehetőségek, amiket még a vállalkozásunk megalapításakor érdemes kihasználni.

Ezen lehetőségek közé tartozik a tökéletes székhely kiválasztása, amiben a székhelyszolgáltatás nagy segítségünkre lehet. Ha bizonytalanok lennénk benne, hogy nekünk is érdemes székhelyszolgáltatást igénybe venni (vagy attól tartunk, hogy ez csak egyfajta „luxus” a nagyravágyó és ráérő vállalkozónknak), akkor mindenképp fontoljuk meg az alábbiakat, ugyanis a székhelyszolgáltatás Budapesten és vidéken egyaránt jól jöhet.

Előfordulhat, hogy vidéki vállalkozóként azt tapasztaljuk, hogy a fővárosi konkurens cégek versenyelőnyben vannak. Nem tévedünk nagyot, ha így látjuk, hiszen tapasztalatok szerint a budapesti székhelyű cégek többnyire nagyobb bizalmat élveznek a partnerek szemében.

Ugyanakkor az is lehetséges, hogy pont fővárosi cégként szeretnénk élni a székhelyszolgáltatás előnyeivel – például kedvezőbb adófeltételek okán. Köztudottan néhány vidéki település ebben tökéletes választást jelenthet – például ott van Újlengyel városa, ahol a vállalkozások nem kötelesek iparűzési adót fizetni.

A fentiek alapján látható, hogy a székhelyszolgáltatást vidéki és fővárosi vállalkozóknak egyaránt érdemes megfontolniuk.