Bátor Tábor

A Bátor Tábor 2001 óta működik és célja a daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére komplex terápiás rekreációs programok szervezése, hogy ezáltal a kis betegek és a szülők figyelme kicsit lekerüljön a problémáról. A szervezők nyáron gyerektábor, ősszel és tavasszal hétvégi Családi és Testvér Tábor formájában rendeznek számukra ingyenes programokat.

Ezekben a táborokban évente több mint ezer résztvevőnek nyílik lehetősége olyan programok kipróbálására, amelyeken betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt. Legyen szó evezésről, lovaglásról, íjászatról, kézművességről, táncról, zenélésről, sportról, színjátszásról vagy magas-kötélpályás foglalkozásról, minden programunk  lényege, hogy a táborozók számára sikerélményt nyújtson. Mindez jótékony hatással van önbizalmukra és ezáltal gyógyulásukra. Az elmúlt 13 évben 6000-nél is több táborozó járt már nálunk a kórházak együttműködésének köszönhetően.

A Bátor Tábor varázsa elsősorban önkénteseink – tábori nevükön cimboráink – hihetetlen energiájának köszönhető. 2001 óta több mint 2000 cimbora 10 napos közreműködése segítette a felhőtlen élmények megvalósulását. Közöttük tevékenykednek azok az önkéntes egészségügyi szakemberek is, akik a gyerekek tábori biztonságát garantálják.