Leggyakoribb tévhitek a műanyag ablak körül

Számtalan tévhit kering a műanyag ablakok körül, amiket pontról pontra szeretnénk tisztázni, annak érdekében, hogy mindenki maga számára megfelelő és kedvező döntést hozhasson a nyílászárók körültekintő kiválasztásakor.

  1. „A műanyag egyenlő a gyenge minőséggel”

Sokan a műanyag szó hallatán azonnal az olcsó és rossz minőségű termékekre asszociálnak. Pedig a műanyag ablakok minősége a piacon található fa vagy alumínium árukkal szemben messze kiemelkedik. Hő- és hangszigetelési képessége tökéletes, hőátbocsátási tényezője, azaz az úgynevezett U vagy K értéke a legkedvezőbb.

  1. „Világos vagy fehér színe miatt gyorsan koszolódik”

Bár a legtöbb műanyag ablak valóban világos színben érhető el, kicsit sem kell aggódni karbantartása miatt, ami sokkal kisebb feladatot jelent, mint például a fa nyílászárók esetében. Nem igényel utókezelést, utánfestést vagy csiszolást, tömítéscserét. Takarítása rendkívül gyors és egyszerű egyenletes felszínének köszönhetően.

  1. „Csak a sok kamrás verzió szigetel jól, ami anyagilag nem is kedvező”

Tévhit azt gondolni, hogy a műanyag ablak annál jobb, minél több kamrából áll. Az elmúlt évek technológiai fejlesztéseinek, innovációinak köszönhetően a műanyag nyílászárók alapminősége sokat javult, így a legalacsonyabb árkategóriába eső termékek is kiválóak.

  1. „A műanyag ablak környezetszennyező”

A műanyag nyílászárók elkészítése sokkal kevesebb energiát igényel, mint a fa ablakok és ajtók gyártása. Ráadásul alapanyaguk 100 százalékban újrahasznosítható, így igazán fenntartható megoldást jelentenek.