Miért fontos a jó matrac?

Életünk harmadát alvással töltjük el. Ez önmagáért beszél.

De el kell ismernünk, hogy testi energiánkat, kreativitásunkat, produktivitásunkat hátráltatja, ha nem alszunk eleget, vagy épp nem jó a minősége pihenésünknek. Sokan hivatkoznak frontra, végtag-, illetve ízületi fájdalmakra, életkorra és stresszre, ha éjszakájuk nem éppen a feltöltődést jelentette számukra.

De egészen biztos, hogy meghatározza az ágybetét az alvás minőségét.

Sokan évtizedek óta fekszenek le ugyanarra a matracra, ami már besüllyedt, ki lett feküdve, poros és még lehet, hogy nem is megfelelő testi igényeiknek.

A matrac egy befektetés, a jövőbe. Egy jó matrac körülbelül 10-15 évre szóló juttatás.

A pihenésre szervezetünknek alapvetően szüksége van, ami ez idő alatt frissül fel. Minden egyes életszakaszban más-más az igény, de minden korban az egészség megőrzésének alapfeltétele.

A gerinc alátámasztására minden korosztálynak fontos odafigyelni, hogy a gyermekeknél a megfelelő módon tudjon növekedni a magassággal, illetve az idősebbeknél pedig, hogy minden terhet, amit tartania kell ennek a csontozatnak, arra minden időben képes legyen.

A természetes anyagú matracokat érdemes előnyben részesíteni, ha gyermeknek, vagy légzőszervi megbetegedésben szenvedő emberről beszélünk, hogy megfelelő minőségű levegőt tudjanak belélegezni.

Éppen ezért, minden okot figyelembe véve, időnként érdemes cserélni, és körültekintő módon vásárolni egy újabb és jó matracot, mint amilyen ez is.