Rajz-és babakiállítás a Vigadóban

A 150 éves a Pesti Vigadó elnevezésű gyermekrajzpályázat legjobb alkotásaiból rendezett kiállítással vette kezdetét vasárnap a budapesti Vigadóban az egész napos gyermeknapi programsorozat, amelyen tárlatvezetéssel, babakészítéssel és mesefilmekkel is várják az érdeklődőket.

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke a kiállításmegnyitón emlékeztetett arra, hogy 150 éves fennállása alatt a Vigadó épülete többször majdnem megsemmisült. “Az építése után már egy évvel leégett, az osztrákok szétlőtték a szabadságharc alatt, kétszer lebombázták, 1956-ban is komoly sérülés érte, 1970-ben pedig majdnem lebontották” – idézte fel, hozzátéve: a tíz éve kezdődött, több éven át tartó rekonstrukciónak köszönhetően “eddig soha nem látható pompájában nyílt meg újra az épület.”
Emlékeztetett arra: a Vigadót annak idején azért építették, hogy “itt boldogok legyenek az emberek: táncoljanak, énekeljenek, zenéljenek és szórakozzanak.”
Elmondta, hogy az épületben rendezett gyermeknapi programsorozaton babakészítés, tárlatvezetések, a Magyar Művészbabák című kiállítás és mesefilmek szórakoztatják a gyerekeket.
Elhangzott az is, hogy csaknem 120 pályamű érkezett A 150 éves a Pesti Vigadó programsorozat részeként meghirdetett gyerekrajz pályázatra. Két korcsoportban az első három helyezett részesült jutalomban, a díjakat az MMA elnöke adta át.