Mire használható a mikrohullámú sütő?

Amikor kiejtjük a mikrohullámú sütő szót, mindenkinek az jut eszébe, hogy gyorsan beteszem az ebédemet megmelegíteni, vagy kiolvasztom a fagyasztott alapanyagot. Pedig ennél sokkal több dologra használható! Lássuk melyek ezek!

A nyár a befőttkészítés és lekvárfőzés szezonja. Ahhoz azonban, hogy ne menjen tönkre idő előtt, alaposan sterilizált üvegbe kell tölteni! Az üvegek fertőtlenítésére kiválóan alkalmas a mikrohullámú sütő. Töltsük félig mindegyiket vízzel, és fedél nélkül tegyük a mikrohullámú sütőbe néhány percre a legmagasabb fokozaton! A befőttesüveg mellett a konyhai kellékeket is teljesen mikrobamentessé teszi a gép.

Süteményt szeretnénk sütni, de megkeményedett a cukor? Semmi baj! Tegyünk egy csepp vizet a cukorra, és tegyük be pár másodpercre a mikrohullámú sütőbe! Vigyázzunk, hogy ne olvadjanak meg a kristályok!

További praktika, amelyet valószínűleg kevesen ismerünk, hogy ha az egész friss citromot megmikrózzuk, akkor könnyebben kifacsarható a leve.

A megszáradt péksüteményt és kenyeret is újra frissé varázsolhatjuk, ha ráspriccelünk néhány csepp vizet, és 20 másodpercre betesszük a mikrohullámú sütőbe.

Ahogy a nevében is benne van, süthetünk is vele, méghozzá bögrés sütit, amihez csupán 5 perc elegendő. Összekeverjük a hozzávalókat, és már mehet is bögre a mikrohullámú sütőbe!

Legyünk tehát bátrak és használjuk sokrétűen ezt a hasznos konyhai gépet!