Telefon törés, zúzódás: irány az iPhone szerviz!

Egy iPhone készülék birtoklása jó ideig felemelő érzést nyújt, mivel egy igazán sokrétű és felhasználóbarát készülékről van szó. Aztán a megszokást követően szinte már természetes, evidens módon kezeljük a meglétét, egészen addig, amíg valami látványos, esetleg kevésbé feltűnő problémája nem jelentkezik.

Mivel jellemzően megbízható készüléktípusról beszélünk, ezért az iPhone szerviz biztosan nem tartozik a gyakran látogatott üzleteink közé. Persze a szoftver rendszeres frissítésre szorul, amit a szervizes kollégák is szívesen elvégeznek, amennyiben nincs hozzá kapacitásunk.

Létezik azonban egy olyan szituáció, amikor valószínűleg mindenki azonnal rohanni fog a legközelebbi iPhone szervizbe. Ilyen helyzet az, amikor valamilyen baleset folytán telefonunk állaga megsérül: törés, zúzódás keletkezik rajta, esetleg beázik. Kétségkívül szokatlan érzés lesz, hogy egy darabig nélkülöznünk kell a telefonhasználatot, ezért ilyenkor nagyon megnövekszik a szemünkben egy iPhone szerviz értéke.

Érdemes csak specifikus márkaszervizbe vinni a készülékünket, így kizárhatjuk a szervizbeli hibákat, hiányosságokat. Szerencsére hazánk városaiban már elég sok helyen találhatunk iPhone szervizeket és a szolgáltatás minősége is rendszerint hű a márka nívójához. A legtöbb iPhone szerviz az elvégzett munkájuk után 6-12 hónap garanciát vállal, ezt is tanácsos szem előtt tartani, mert nem minden szerviz biztosít ilyen feltételeket.

Végezetül érdemes még tudni azt is, hogy bizonyos mértékű törés, sérülés felett már nem javítható egy iPhone. Mivel panelszerű szerkezetről van szó, ezért ha például darabokra törik a telefon, vagy a hátlap tönkremegy, akkor jó eséllyel drágább lenne a javítási költség az adott készülék értékénél.